BALMAIN LIMITED EDITION - samo za kratek čas

Varovanje osebnih podatkov

Varovanje osebnih podatkov

Osebne podatke varujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Katere osebne podatke zbiramo?

 • Osnovni osebni podatki (npr. ime in priimek) in podatki za komunikacijo (npr. naslov, e-mail, telefon, IP naslov)
  • Informacije glede izbranih (želenih) načinov komunikacije z NOBELCOS.SI
  • Podatki o komunikaciji z NOBELCOS.SI, vključno s tržnim komuniciranjem
  • Podatki o financiranju, plačilih ipd.
  • Podatki, pomembni za zavarovanje (npr. uveljavljanje garancijskih zahtevkov).

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo:

 • če ste nam dali soglasje (ki ga lahko kadarkoli prekličete)
  • če je to potrebno zato, da lahko sklenemo in/ali izpolnimo pogodbo z vami
  • če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva NOBELCOS.SI ali tretja oseba
  • če to zahteva zakon (npr. glede podatkov, ki so na izdanem računu).

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo le za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na povpraševanje, izvajanje naročila, ki ste nam ga dali, izboljšanje vašega obiska na eni od naših spletnih strani ali portalov, izboljšanje naših izdelkov in storitev na splošno, ponudba storitev ali aplikacij, trženjske akcije itd. Podatke zbiramo izključno za lastne potebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, za katere jih obdelujemo, ali za ravnanje v skladu z zakonom. Osebne podatke, ki jih hranimo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo trajno, do vašega preklica. Podatke prodobljene iz časovno omejenih ponudb,  podatke iz vseh nerealiziranih povpraševanj, nagradnih žrebanja ali akcij, bomo hranili do največ enega leta.

Po preteku obdobja hrambe osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo ali anonimiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati s posameznikom.

Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Vedno nas lahko kontaktirate, če imate vprašanja v zvezi svojimi osebnimi podatki, da ugotovite, katere vaše podatke imamo in njihov izvor. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v običajno uporabljeni, strukturirani strojno berljivi obliki in za pošiljanje osebnih podatkov h katerikoli tretji osebi po vaši izbiri.
Če v osebnih podatkih najdete kakšno napako, ali če se vam zdijo nepopolni ali napačni, lahko zahtevate popravek ali dopolnitev.

Koga lahko kontaktiram, če imam vprašanja v zvezi mojimi osebnimi podatki?

Pišete nam lahko na info@nobelcos.si

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Kako lahko prekličem soglasje?

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete, s tem, da kliknete na gumb ODJAVA »Unsubscribe«, ki je objavljen pod vsakim sporočilom ali se obrnete na našo kontaktno številko telefona. Soglasje je možno preklicati tudi s pisno izjavo oziroma sporočilom, ki nam ga pošljete po e-pošti na info@nobelcos.si ali na drug način, objavljen na www.nobelcos.si

Poleg tega lahko zahtevate od nas, da izbrišemo kakršne koli podatke o vas (razen v nekaterih primerih, na primer za dokazovanje transakcije ali če to zahteva zakon). Imate tudi pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu.

Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za vas nima nobenih negativnih posledic ali sankcij.